tiistai 2. syyskuuta 2014

Vaarallisilla vesillä

Kauden lopetus keikka tänä vuonna tehtiin Pohjois-Norjan vesille. Sain mahdollisuuden tutustua paikkaan, joka oli aina kiehtonut.Vaikka ennalta oli tiedossa, että kausi oli ollut historiallisen heikko kalan nousun suhteen, olin erittäin innoissani reissusta, ja päätös mukaan lähdöstä oli helppo.

                                                           Kuva: Miki Äikäs
       
Ensimmäinen aamu valkeni sumuisena.. Pientä sadetta oli ilmassa ja usvapilvet rajasivat vuoren rinteitä.

Kalastus alkoi klo: 12.00. Päätettiin aloittaa joen toiselta puolelta, minne piti mennä jollalla. Odoteltiin rannassa Mikin kanssa Ernoa. Kello löi tasan, eikä kaveria vielä näkynyt.
Pientä poltetta kalastuksen aloittamiseen oli ilmassa pitkän odotuksen jälkeen.

Heitä nyt Miki huikkas. Ei mulla oo vielä kamat kassassa! No heitä noilla mun vehkeillä, tuli bumerangina taikaisin.  Pakkohan se oli testata.

Aloitin kalastamaan herkullisen näköistä kosken loppuliukua. Heitä vielä vähän pidemmälle, Miki antoi vinkkiä. Tein työtä käskettäessä ja laitoin pitkähkön siivun niin että koko ampumapää oli virrassa. Siimassa tuntui mukava imu.

Miki kommentoi, että nyt ollaan muuten vaarallisilla vesillä. Siiman aloitteassa vauhdikkaan oikenemisen hämärä nypytys välittyi kätösiin. Huusin ”mitä v**tua” oi oi siä on! Apinasiipisen vimuun ärsyyntynyt 100cm narttu vei siimaa vauhdilla alavirtaan ja reissu oli saanut aika uskomattoman startin.Kuvat: Erno Mäkinen

Kaikki tapahtumat saatiin yksinkertaisilla perhoilla, vimu ja pumu roikkuivat useimmiten siiman päässä. Alla Silverdreamin kalastavia perhoja.
Koken niskalla näyttäytyi aika ajoin kaloja, ja yritinkin kiusata niitä pinnasta pomberilla ja hitsilla, joista jälkimmäiseen sainkin yhden kalan kiinnostumaan. Kala tarttunut, mutta jännittävää hommaa tuo oli.

Tähän kaikkeen erittäin toimiva kompo oli, BVK #7 + SHA #7 NARU. Suurimmaksi osaksi tuli kalastettua Deer Creek 13´6 #8/9 ja 14 #9/10 + BVK SLA kela. Mukava ja kevyt setti.

Mikin 98 lihava narttu nakersi custom upposiimalla uitettuun vimuun.
Kaikein kaikkiaan vajaa viikon reissu erittäin mukavissa puitteissa Syötiin ja juotiin hyvin ja hauskaa oli. Kiitokset jätkille seurasta. Sving sväng, raivospey ja äöh,

Jones kiittää ja kumartaa jälleen. Alla on vielä kuvia reissulta.

Kuva: Erno MäkinenKuva: Erno MäkinenEi kommentteja:

Lähetä kommentti