maanantai 20. tammikuuta 2014

Pitkäsiipiset putkiperhot

Pitkäsiipisstä putkiperhoista varmasti tunnetuin on Sunray Shadow ja sen eri variaatiot.

Tässä omat suosikkini, joista ensimmäisenä SS.

Elokuussa 2007 oltiin oltiin kaverin kanssa Pohjois-Norjan pienehköllä lohijoella. Ensimmäistä kertaa pääsin kalastamaan näin kirkasvetistä jokea. Alkuviikosta tutustuttiin uuteen jokeen  ja saatiin joitakin kontakteja kaloihinkin. Viikon loppupuollella törmättiin tuttuihin, jotka kehuivat että tapahtumia oli erittäin hyvin. Samoja paikkoja oltiin kalastettu, mutta meillä tärpit olivat huomattavasti harvemmassa. Utelias kun olin, niin tenttasin perhot, siimat ja uittotyylin. Vastaukseksi saatiin vain juttuja revontulista, jotka nekin kyllä kieltämättä olivat mageita pimenevässä syysyössä.

Seuraavana päivänä satuimme ohimennen näkemään yhden vakikävijöistä tosihommissa. Huomasin, että Sunray Shadowhan se siellä siiman päässä roikkui. Mitäs ihmeellistä tossa oli? Ei mitään, mutta auta armias kun perho tippui veteen, niin alkoi armoton pumppaaminen. Hetken seurattiin tekemistä, ja lähdettiin toiselle poolille.

Olin jo kokeillut SS:ää aiemmin ilman tulosta. Seuraavassa paikassa laitoin kultarunkoisen Sunrayn siiman jatkoksi, ja aloitin armottoman pumppaamisen. Uittokädellä laajalla liikkeellä perholle vauhtia ns. ruotsalaistyyliin edes takas. Laskun puolessa välissä, aivan pintakalvosta kävi mukavan kokoinen kirkas kala täräyttämässä perhoon niin että tuntui. Pienen painin jälkeen kaveri rantaan, ja fiilikset kattoon.

Tämä uittotyyli on muuten aika hauskannäköistä seurattavaa. Jos jostain syystä pystyy pumppaamaan vain toisella kädellä, meno näyttää enemmänkin aikuisviide-elokuvan tutulta liikkeeltä.

Voitte vain arvata millä ja miten ongittiin loppu reissu. Ja tapahtumiakin saatin mukavasti. Tätä perhoa nakerrettiin moneen kertaan, nyt on jo päässyt arkistoon.


SS:n pettämä


Toisena kehiin astuu Glowing Shadow. Tämän perhon pongasin joskus Äikkään Mikin tekemästä lehtijutusta, ja hetihän pakki piti täyttää.

Glowing Shadow


Pohjois-Norjan ruokakala
Tämä Green Monkey pääsee kesäkuussa pulikoimaan Gaulalle.


Simple as that!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti