torstai 19. heinäkuuta 2012

Lakselv, Börselv, Teno, Jockfall Week 25-26 2012

Kesän ensimmäinen lohenjahtaus keikka takana, monta paikkaa tuli kopastua kahden viikon aikana. Ensimmäinen kohde oli tutustumisreissu Lakselvalle. Tiesimme jo etukäteen, että näin aikainen ajankohta Finmarkkiin saattaa olla hyvin haasteellinen. Sää oli kylmä 3-6astetta ja vettäkin tuli sopivan jatkuvasti. Taisi väliin osua yksi kuivempikin päivä. Kolme lupaa heitettiin ja tutustuttiin eri alueisiin. Myöhäinen kevät vaikutti kalan nousuun. Joitakin tapahtumia kuitenkin saatiin. Hieno paikka ja hyvä maku jäi reissusta. Tulemme uudelleen paremmalla ajalla ja ajankohdalla.
Laksilta otettiin extemporee lähtö Tenolle. Perillä oltiin joskus puolenyön aikaan. Käytiin katselemassa paikkoja, ja kalastus aloitettaisiin seuraavana aamuna. Vettä oli paljon, mutta ei liikaa. Seuraavana päivänä kelit oli taas perustuttua, +6 astetta, 20m/s tuulta puuskissa ja vettä tuli taivaalta. Tenossa oli noussut todella korkealle.

Paikkoja kuitenkin kierreltiin ja pari lupaa heitettiin pääosin karmeassa säässä. Itse keskitimme kalastuksen oletettuihin ison kalan paikkoihin ja siiman päässä roikkui isohkoja perhoja. Koskiosuuksilta rantamiehet saivat tittejä kyllä mukavasti. Meillä tapahtumat olivat harvemmassa. Itsellä ei ollut kuin yksi nyky Utskosken alla. Tutustuminen ja aika lyheen, mutta hyvä keikka joka tapauksessa. Niin  ja kyllä tuonnekin pitää joskus uudestaan päästä.

Börselvalla käytiin myös yksi lupa heittämässä, tuttuja paikkoja koluttiin veden ollessa todella korkealla ja kylmää. Kaloja ei näkynyt, mutta Jive onnistui yhden nousukkaan koukuttamaan hetkeksi.


Lyhyesti siis, vettä paljon, kalaa harvassa ja stanan kylmää puuhaa.Viikko 26 oltiinkin sitten tutuilla mestoilla Ruotsissa Kalix-joen Jockfallin vesistöalueella. Markon tuli suoraan Gaulalta ja kaikkien perheet liittyivät myös seuraan.

Majoituimme omassa Nordic Resortsin Villa Johannisbergissa. Kaikki viihtyivät hyvin kun oli puitteet kunnossa. Pihalla oli lisäksi CS-teltta. 

Vesitilanne Kalixilla oli ihanteellinen. Kalaa tuntui joessa olevan hyvin. Lohia saatiin pitkin viikkoa. Meidän kolmenhengen saldo oli yhteensä seitsemän lohta isoimpien ollessa 9kg, 14kg ja 16kg. Taktiikkana oli isot perhot, ja kalastuksen ajoittaminen oletettuihin ottiaikoihin.

Kireitä!
Jones
Kuvia reissusta löytyy:
Jaakot Galleriasta